Zilveren juwelen

Zilveren sieraden zijn een van de meest voorkomende soorten sieraden die mensen kopen. Van zilveren oorbellen en armbanden tot zilveren ringen en hangers, zilveren sieraden zijn fijne stukken om zowel casual als speciale gelegenheden te dragen. Sommige mensen houden niet van het uiterlijk van geel goud, en daarom worden zilveren sieraden het beste alternatief om bij iemands huidskleur en outfits te passen.

 

Soorten zilver in zilveren sieraden

Zilver is een van de fijnste metalen die in sieraden kunnen worden gebruikt. Het zuiverste zilver, dat fijn zilver wordt genoemd, is zuiver 999/1000. Als het echter om zilveren sieraden gaat, is zuiverheid geen goede zaak. Puur zilver is te zacht om in sieraden te gebruiken. Het moet worden gemengd met andere metalen om legeringen te maken die als duurzamer worden beschouwd.

De meest gebruikte zilverlegering in sieraden is Sterling zilver. Deze bestaat uit 92,5 procent zilver en 7,5 procent koper. Wanneer deze twee elementen worden gecombineerd, ontstaat er een mengsel dat duurzaam genoeg is voor dagelijks gebruik en tegelijkertijd de gewenste glans behoudt. In sommige gevallen wordt rhodium in zilver verwerkt om een ​​aanslagbestendige afwerking te geven.

Afgezien van Sterling zilver, zijn er andere sieraden die zijn samengesteld uit zilver en andere metalen. Deze zilveren sieraden omvatten zilver 800, een 80/20 mix van zilver en andere metalen. Er zijn ook verzilverde sieraden. Dit zijn echter geen goede langetermijninvesteringen omdat het zilver na verloop van tijd slijt. Dit geldt ook voor nikkel zilveren sieraden. Dit type bevat eigenlijk geen zilver; het is een combinatie van verschillende andere metalen.

Het maakt niet uit welk type zilver wordt gebruikt in zilveren sieraden, het is belangrijk om er goed voor te zorgen, omdat het na verloop van tijd de neiging heeft om te krassen en te verkleuren. Hoewel zilver een mooi sieraad kan maken, vereist zilver veel onderhoud in vergelijking met goud.