Traditionele klankschalen raken nooit uit de mode

Klankschalen worden al eeuwenlang in het grootste deel van het Oosten gebruikt als rituele voorwerpen voor ontspanning, meditatie en religieuze beoefening. India, China, Nepal, Tibet, Korea en Japan hebben elk deze melodieus klinkende klokken opgenomen als onderdeel van zowel spirituele als feestelijke rituelen. Beschreven als een omgekeerde bel, hangt het geluid van deze “kommen” grotendeels af van de grootte, zowel de breedte als de diepte. Wrijven tegen het binnenoppervlak produceert melodische geluiden die uniek zijn voor die schaal die als geen ander klinkt.

Zeven metalen komen overeen met zeven planeten

Vervaardigd uit zeven verschillende metalen, komen klankschalen traditioneel overeen met de zeven bekende planeten. Goud is zon, kwik is Mercurius, zilver is de maan, lood is Saturnus, tin is Jupiter, ijzer is Mars en koper is Venus. Er zijn schalen gemaakt van kristal met een zoet geluid en degenen die deze schalen bespelen, hebben mogelijk het vermogen om hun chakra’s of innerlijk licht in evenwicht te brengen en af ​​te stemmen en hun emotionele welzijn en algehele gezondheid te bevorderen.

De traditie van klankschalen gaat terug tot het oude Azië

In een deel van de wereld waar spirituele traditie een vitaal onderdeel van de samenleving is, heeft de klankschaal een sleutelrol gespeeld in veel religieuze praktijken, zowel trance-opwekkend als meditatietherapie waar het praktische toepassing heeft, samen met het vitale belang van traditioneel welzijn en gezondheidszorg. De Tantrische Boeddhistische sadhana- en Bon-deelnemers waardeerden het geluid dat deze schalen produceren wanneer hun rand en zijkanten worden gewreven. Meer recentelijk zijn deze schalen bekend geworden door een bepaald type dat uit de Himalaya komt en Tibetaanse klankschalen worden genoemd.

Het geluid dat we horen hangt af van de grootte en diepte van de schaal

De toonhoogte of toon van het geluid dat uit een kom komt, hangt af van de grootte, dikte en het gewicht van de kom, samen met hoe deze wordt “gespeeld”. Door het in de palm van één hand te houden en met een puja of houten stok over de rand langs de buitenkant te wrijven, zal eerst langzaam en vervolgens de snelheid toenemen waardoor de kom gaat trillen en het geluid in toonhoogte en toon toeneemt. Er wordt gezegd dat het zingen van een mantra tijdens het maken van een klankschaal ervoor zorgt dat het gezongen gebed in het universum wordt vrijgegeven, op dezelfde manier als een gebedsmolen.

Een kalmerend geluid dat nuttig is bij meditatie

Wanneer je probeert de geest te concentreren en te mediteren, is een schaal die zo’n mooi geluid creëert, nuttig aan het begin of tijdens het einde van een meditatieperiode. Het ontspannende geluid kalmeert en kalmeert degenen die het nodig hebben, en zelfs degenen die dat niet hebben. Beoefenaars van alternatieve geneeswijzen en anderen die de aangename klanken van klankschalen in het Westen oproepen, zijn steeds populairder geworden vanwege hun helende vermogen en kalmerende ontspannende therapie die meer op traditionele meditatie lijkt dan enige andere vorm van therapeutische behandelingen. Het geluid van een grote helende schaal kalmeert en kalmeert als geen ander geluid op aarde.

Klankschalen zijn een hulpmiddel met het vermogen om te kalmeren en te genezen

Of het nu het geluid is of de trillingen in de lucht, klankschalen hebben een bepaald vermogen om de zenuwen te kalmeren en te kalmeren en elk van de zintuigen profiteert van het rustgevende geluid dat ze maken. Het enige wat men hoeft te doen is ontspannen en zich door dat prachtige muzikale geluid laten omringen met mystieke rust.