Het beste WordPress-thema kiezen

Of je nu net begint met WordPress of al jaren sites beheert, er is altijd een zoektocht naar dat perfecte thema.

Het vinden van het beste wordpress theme voor uw site kan een echte uitdaging zijn, vooral als u net een webmaster bent of WP gebruikt. Hier is een overzicht dat u kunt gebruiken voor uw aanpak bij het selecteren van het juiste thema voor uw site.

Wat maakt een goed WordPress-thema?

De belangrijkste factor van elk WordPress-thema is het aanpassingsniveau. Veel thema’s zien er direct uit de doos geweldig uit. Je installeert het, activeert het en ineens heb je een professioneel ogende site. Het is echter JOUW site en je zult waarschijnlijk veel veranderingen willen aanbrengen in de jaren die je ermee doorbrengt.

Om deze reden is het uiterst belangrijk dat je een thema kiest dat met je mee kan groeien. Hoe meer maatwerk, hoe beter.

Als u op zoek bent naar een thema, omdat ze vaak zo aanpasbaar zijn, moet u ze niet zomaar aannemen. Met andere woorden, één screenshot of zelfs één demosite doet het thema waarschijnlijk geen recht.

Waar u op moet letten, is de algemene structuur en uitstraling, en de aanpassingsmogelijkheden die u tot uw beschikking heeft. Vaak heb ik een thema gezien dat is gemaakt voor een serviceprovider met een startpagina-ontwerp met een afbeeldingsschuifregelaar, maar dan kan diezelfde site gemakkelijk worden omgezet in een bloglay-out met berichten die de voorpagina domineren.

Dit is waarom je je meer moet concentreren op wat het thema kan doen dan wat het momenteel is in een demo.

Moet ik betalen?

Een veel voorkomend dilemma voor nieuwe webmasters is of ze wel of niet moeten betalen. Als je krap bij kas zit, kun je nog steeds een heel mooi ogende site krijgen met veel aanpassingsopties, helemaal gratis. U zou geen problemen moeten hebben om zonder kosten aan de slag te gaan.

Dat gezegd hebbende, de betaalde thema’s die je online kunt vinden bij verkopers, zoals Elegant Themes en Woo Themes bijvoorbeeld, zien er beter uit en hebben veel uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden.

Deze premium WordPress-thema’s hebben vaak een buitengewoon vermogen om te transformeren en te veranderen om aan uw behoeften te voldoen. Ik zou niet aanraden een thema te installeren dat is ontworpen voor een e-commercesite en het vervolgens voor een blog te gebruiken, maar tegelijkertijd kun je bijna alles doen met de meeste betaalde thema’s.

Als je nieuw bent en geen geld wilt uitgeven, kies dan voor een gratis thema. Als je klaar bent om het geld te laten vallen, wat je waarschijnlijk uiteindelijk zou moeten doen, houd dan deze principes in gedachten en haal het meeste uit je geld wanneer je op zoek bent naar het beste WordPress-thema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.