De voordelen van de verdampende airconditioning

Airconditioning speelt een integrale rol in de wereld van vandaag, vooral wanneer het effect van de opwarming van de aarde zich zo snel verspreidt. Maar de elektriciteitsrekening wordt voor de meeste mensen onbetaalbaar. Er is dus een andere techniek om dit te beheren en toch het comfort van airconditioners te hebben.

Voordelen van verdampingskoeling

De verdampingskoelingstechnologieën bieden voldoende koelcomfort en u hoeft zich geen zorgen te maken over de elektriciteitsrekening. Ze helpen ook om de milieueffecten te beheersen. Airconditioning versterkt de opwarmingseffecten in de atmosfeer. Maar met deze verdampingskoelingstechnologieën is dit geen probleem meer. Ze helpen de gevolgen van de opwarming van de aarde te verminderen en verlagen daarnaast het stroomverbruik. Deze technologieën omvatten een overdrachtsproces van warmte en massa waarbij waterverdamping wordt gebruikt om lucht te koelen. Bij dit proces wordt een enorme hoeveelheid warmte van de lucht naar het water overgedragen. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuur van de lucht wordt verlaagd.

Soorten verdampingskoelers

Er zijn over het algemeen drie categorieën verdampingsluchtkoelers. De eerste is directe koelers, gevolgd door koelers die indirect zijn. De derde categorie is een mengsel van de twee bovengenoemde koelers; het is een gecombineerde directe en indirecte koeltechniek. In directe koelers staan ​​de werkvloeistoffen die de lucht en het water zijn in direct contact met elkaar, terwijl in de indirecte koelers de werkvloeistoffen die de lucht en het water zijn, worden gescheiden door een plaat of een oppervlak. De directe koelingstechniek staat bekend als de meest gewone en gemakkelijke manier van koelen. Het maakt gebruik van de techniek van het koelen van de lucht door de warmte die door de lucht wordt waargenomen, om te zetten in latente warmte.

Directe koeling kan verder worden ingedeeld in actieve directe koeling en passieve directe koeling. Het basisprincipe van indirecte koeling is het verminderen van de door de lucht waargenomen warmte zonder de luchtvochtigheid te veranderen. Dit geeft het een duidelijk voordeel ten opzichte van directe koeling. Een eenvoudige indirecte verdampingskoeler zal bestaan ​​uit een warmtewisselaar, een kleine ventilator, distributieleidingen van water en een waterpomp met de tank.

De indirecte koeling kan verder worden onderverdeeld in indirecte koelsystemen met natte boltemperatuur en indirecte koelsystemen met subnat-boltemperatuur. De indirecte koeling met natteboltemperatuur bestaat uit een verpakte eenheid van de vlakke plaat gestapelde, kruisstroomwisselaar van warmte. Indirecte koeling is gemaakt om de nadelen en nadelen van de directe verdampingskoelsystemen te overwinnen.

Effectiviteit van verdampingskoeling

Het gebruik van verdampingskoelsystemen is een van de meest milieuvriendelijke opties in de wereld van vandaag. De techniek om water te gebruiken voor verdamping om de temperatuur van de lucht te verlagen, is een van de meest efficiënte manieren om te koelen. Ter vergelijking: het wordt duidelijk dat de indirecte koelsystemen iets hoger scoren dan de directe koelsystemen in termen van economie, aangezien de eerste zuiniger is dan de laatste en het energieverbruik omdat de eerste minder energie verbruikt dan de laatste. Een andere effectieve optie is echter om de beste onderdelen van de directe koelsystemen en indirecte koelsystemen te mengen en een geheel nieuw systeem te creëren, dat bekend staat als het gecombineerde direct-indirecte verdampingskoelsysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.