Beste ambulancefabrikanten die veiligheid garanderen

Ambulances reageren op medische noodgevallen en helpen patiënten naar noodzakelijke medische voorzieningen, zoals ziekenhuizen, te vervoeren. Ze moeten ook goed zijn uitgerust met een aantal primaire medische apparatuur.

Ambulance zorgt voor een snelle aankomst van het paramedisch team of andere primaire hulpverleners op een medische noodsituatie die primaire medische zorg verstrekt en de patiënten naar ziekenhuizen verplaatst. Ambulances worden doorgaans vervaardigd in de vorm van pick-up trucks of bestelwagens. Er kunnen bus- of auto-ambulances en boten en vliegtuigambulances zijn om noodsituaties te overwinnen tijdens het reizen in speciale gevallen.

Types

Voertuigtypes

Op basis van de ernst van de calamiteit kunnen ambulances in vier typen worden ingedeeld. Ze zijn geclassificeerd als type I, type II, type II, type IV.

Type I ambulance is bedoeld om geavanceerde levensondersteuning te bieden en reddingswerkzaamheden voort te zetten. Ze worden ook wel de Mobile Intensive Care Unit of MICU genoemd. Voor ambulances van het type I worden zware vrachtwagens met een compartiment achterin ingezet.

Type II ambulances zijn over het algemeen bedoeld voor het verstrekken van basislevensondersteuning. Toch wordt heel vaak opgemerkt dat ze ook worden gebruikt voor het bieden van geavanceerde levensondersteuning en redding en voor type I ambulances. Daarom wordt voor ambulances van het type II het gebruik van aangepaste bestelwagens voor zwaar gebruik aanbevolen.

Type III-ambulances gebruiken bestelwagens en type IV-ambulances gebruiken veel kleinere bedrijfsvoertuigen waar vrachtwagens of personenauto’s moeite mee hebben om te bereiken. Dit is van toepassing op niet-opgevraagde noodsituaties in commerciële locaties of industriële complexen, bij evenementen met grote drukte, enz.

Functionele typen

Ambulances worden zo geproduceerd dat ze meerdere functies kunnen vervullen. Enkele functionele classificaties van ambulances worden hieronder vermeld:

Emergency Ambulance – dit is het meest voorkomende type ambulance dat constant zichtbaar is op wegen. Het kunnen bestelwagens, auto’s, vliegtuigen of zelfs omgebouwde voertuigen zijn, zoals een golfkar.
Patient Transport Ambulance – ze vervoeren patiënten van of tussen medische centra.
Ambulancebus – ze worden voornamelijk ingezet om een ​​groot aantal patiënten bij elkaar te brengen.
Charity Ambulance – bepaalde soorten ambulances worden geleverd door liefdadigheidsfondsen om zieke kinderen of ouderen die op reis zijn opgenomen buiten het ziekenhuis te vervoeren.
Bariatrische ambulances – deze ambulances zijn ontworpen met apparatuur en gereedschappen om extreem zwaarlijvige mensen te vervoeren en te verplaatsen.
Veiligheid en uitrusting

Andere voertuigen kunnen wel of niet, maar ambulances zijn verplicht om hun diensten 24 uur per dag, zevenentwintig uur per dag aan te bieden. Ambulances moeten onder alle weersomstandigheden werken en de grootste veiligheid van de patiënten garanderen. Daarom moet in alle ambulances bepaalde apparatuur aanwezig zijn om de patiëntenzorg te vergemakkelijken. Zij zijn:

Tweerichtingsradio die taken aan ambulances afgeeft en communicatie tussen het ziekenhuis en de noodsituatie mogelijk maakt.
Soms worden in plaats van portofoons mobiele dataterminals in ambulances aangebracht die rechtstreeks verbinding maken met de centrale computers van de meldkamers.
CCTV-camera’s moeten ook aanwezig zijn in een ambulance om het gedrag van een patiënt vast te leggen dat nodig is voor toekomstig gebruik.
Een goede ambulance moet ook een sleeplift dragen, zodat een patiënt zonder problemen kan worden opgetild. De airconditioners moeten in werkende staat zijn, omdat een gesloten ambulance zonder de ondersteuning kan verstikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.