autojournalist

De Automotive Journalist Test rijdt een nieuw model auto of engine en schrijft opiniestukken en recensies voor tijdschriften, sites en television.

Motorjournalist zijn verantwoordelijk voor het adviseren van consumenten en hun filialen over auto-(of motor)nieuws, recensies en meningen. Aangezien deze activiteit recensies en nieuws genereert, is de kern van de taak het testen van de auto operation de weg. Eigenlijk is het testen operation de weg een heel klein aantal manuren vergeleken met het daadwerkelijk schrijven van de functie.

salaris

 

Het startsalaris voor een eerstejaars autoschrijver met een niet-Londen automobielpublicatie is £ 16.500, maar er zijn maar weinig van deze functies beschikbaar. Het is een specialiteit van de journalistiek en vereist naast een achtergrond in de journalistiek ook diepgaande kennis van de auto-industrie. Een columnist met drie jaar krantenervaring en een goede kennis van de auto-industrie kan ongeveer £ 18.000 verdienen met een stage buiten Londen. Deze cijfers zijn ontleend aan modale gemiddelden operation premise van meerdere vacatures pass on van tijd child tijd beschikbaar zijn operation mediagerichte vacaturesites.

 

Voor consultants is de typische prijs voor een artikel van 1000 woorden dat in allerlei Britse tijdschriften wordt gepubliceerd £ 75-125. Deze benadering geldt ook voor overzeese gebieden, maar de tarieven dalen vaak in minder ontwikkelde landen (pass on nog horses een behoorlijke uitgeverij hebben), zoals de Filippijnen, Cambodja en delen van het Afrikaanse mainland.

 

verantwoordelijkheid

 

 • Voer tests uit operation het voertuig van de fabrikant voor nader onderzoek.

 

 • Gedetailleerde en betekenisvolle tekst schrijven voor volledige artikelen

 

 • Neem voor productinformatie en hoge resolutie foto’s contact operation met de fabrikant.

 

 • Maak foto’s van uitgeverskwaliteit als er geen professionele fotograaf beschikbaar is.

 

 • Deelname van fabrikanten aan productlanceringen

 

 • Regel privéreizen naar het buitenland als je te maken hebt met internationale lanceringen en shows

 

 • Blijf operation de hoogte met gedetailleerde en actuele overzichten van de auto-industrie

 

Kwalificatie

 

Jonge kandidaten kick the bucket autojournalisten willen worden, overwegen bijna altijd BTEC-, GNVQ-of City and Guilds-journalistiekkwalificaties. Eigenlijk is dit niet vereist. Carrièreontwikkeling operation een bepaald gebied van de journalistiek hangt af van het vermogen van een kandidaat om duidelijke, vermakelijke en geïnformeerde teksten, interessante opmerkingen en interessante (en nauwkeurige) inleidende berichten te schrijven.

 

Terwijl kranten potentiële rekruten graag willen laten pronken met hun journalistieke vaardigheden, verschilt schrijven over auto’s van reguliere nieuwsjournalistiek doordat de meeste kandidaten independent werken, dus schrijven ze artikelen over interessante onderwerpen in de auto-industrie. Deze passie en toewijding aan autotechnologie roept een verlangen operation om wise, briljant schrijven te schrijven dat niet operation de universiteit kan worden geleerd. Sommige universiteiten bieden zelfs gespecialiseerde certificate’s in autojournalistiek aan (Coventry University is een goed voorbeeld). Je kunt als consultant in deze branche je geld verdienen zonder dat je een onderwijsinstelling hoeft te betreden.

 

technologie

 

 • Door een zeer goede algemene kennis van de auto-industrie is het niet nodig om alle merken en modellen volledig te kennen.

 

 • Uitstekende commentaargewogen schrijfvaardigheid

 

 • Begrijpen cultivator de industrie werkt operation het gebied van productlanceringen, PR, shows en testen

 

 • Freelancers moeten zeer gemotiveerd zijn en in staat zijn om de dagelijkse onderbrekingen van redacteuren te tolereren.

 

 • Tijdbeheer is essentieel omdat redacteuren een predictable diagram van productreleases en tests bijhouden.

 

 • Dit is echt een internationale industrie, dus wees voorbereid om naar Europa en daarbuiten te reizen.

 

Arbeidsvoorwaarden

 

Het meeste werk gebeurt terwijl een kandidaat in een hotelkamer of in het drukke gangpad van een autoshow naar een oude PC kijkt. Het kost heel weinig tijd om te rijden, maar het kan een belangrijke ervaring zijn voor autoliefhebbers. Stel je voor cultivator spannend het is om de £200.000 Ferrari van iemand anders mee te nemen operation een circuit dat als “greatest” wordt aangemerkt. Dit gebeurt niet regelmatig bij de meeste autoschrijvers, maar het gebeurt wel af en toe.