Elektrische cv ketel aanschaffen? Hierbij komen een aantal aspecten waar je niet zo snel aan denkt en toch zeer belangrijk is om later niet in problemen te raken. Wij ontvangen dagelijks veel vragen per mail en telefoon hierover. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder zetten wij ze even op een rij welk stappenplan er nodig is.
1 – Hoeveel kW nodig voor het te verwarmen oppervlak?
De eerste stap is dus om te weten om hoeveel vierkante meter het gaat. Wat is het te verwarmen oppervlak. Zo wordt het namelijk een stuk makkelijker voor de juiste keuze van de ketel.
Bij een plafondhoogte van gemiddeld 2.30 geldt onderstaand
- 4kW – 50m2
- 6kW – 70m2
- 9kW – 110m2
- 12kW – 150m2
- 15kW – 190m2
- 18kW – 220m2
- 24kW – 300m2
2 – Is er voldoende stroom aanwezig?
Nu weet je welke ketel er nodig is. Vervolgens ga je kijken of er voldoende stroom aanwezig is. Vaak staat dit vermeld in de meterkast. Tot 9kW heb je 1 fase en NUL nodig.
Bij 9kW en daarboven is er krachtstroom nodig namelijk 3xfase en Nul of 380Vac.
Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden dat er ook stroom over is voor bijvoorbeeld de playstation, tv, föhn, tv en koken.
Bij twijfel of er voldoende stroom is. Neem dan contact op met de installateur om de stroom te verhogen.
3 – Warm water voor de douche en keuken ?
De derde een laatste stap is om een Elektrische boiler aan te schaffen. Want de elektrische cv ketel is alleen om de ruimte te verwarmen.
Om te kunnen douchen of warm water voor in de keuken is er dus een elektrische boiler nodig.
Maar welke heb ik daarbij nodig? Dat hangt af van meerdere factoren zoals hieronder
- ECO of stort douchekop (stortdouchekop is niet aan te bevelen)
- douchetijd, pas je douchegedrag aan bij aanschaf boiler
- gezinssamenstelling
- inkomende watertemperatuur
Met onze boiler calculator maak je de juiste keuze.Klik hier voor de calculator.
Wat is er nog meer nodig ?
Simpel omwisselen met je huidige cv ketel, alle radiatoren en vloerverwarmings buizen kunnen blijven bestaan. Er hoeft niet verbouwd te worden. Want er is ook geen rookgasafvoer nodig. Dit is een veilig alternatief en geen kans op koolmonoxide. Dit is een veilige en betrouwbare maar ook betaalbare oplossing.
Daarnaast een goed alternatief voor de warmtepomp. Deze past vaak niet in de ruimte. Maakt veel herrie en is duur in aanschaf.
Wil je meer weten bezoek onze website
Bezoek de website van Warmteshop.eu en lees daar nog meer informatie. Kijk eens bij de veelgestelde vragen, de footer of het blog.