8 Gevaarlijke en schokkende ingrediënten verborgen in uw voedsel

Als gediplomeerd personal trainer en gezondheidscoach heb ik door de jaren heen veel diëten en maaltijdplannen geëvalueerd. Ik vraag altijd: “Dus hoe eet je?” En de meest voorkomende reactie is … “Oh, mijn dieet is eigenlijk best goed.” Pas als we dieper ingaan op wat mensen dagelijks consumeren, beginnen we ons te realiseren dat hun dieet toch niet zo gezond was.

Het feit dat een voedingsproduct op het schap van een supermarkt staat, betekent niet dat het oké is om te eten. Denk er eens over na … Kinderen kunnen kleurpotloden eten, maar we noemen kleurpotloden geen voedsel. Daarom, waarom stoppen we tegenwoordig zoveel levenloos en voedzaam voedsel en ook veel bekende gifstoffen in ons lichaam?

De voedingsbedrijven maken het zeker niet gemakkelijk. De meeste voedseletiketten hebben weinig zin vanwege alle codes en onuitspreekbare namen. Maar wist u dat er juridische mazen zijn waar fabrikanten bepaalde ingrediënten en chemicaliën aan het product kunnen toevoegen, maar op het etiket vermelden dat het product die ingrediënten helemaal niet bevat? Belachelijk is het niet!

Terwijl je verder leest, zul je beseffen waarom steeds meer mensen vers en gezond onverwerkt voedsel beginnen te eten om deze schandelijke ingrediënten te vermijden. Hieronder heb ik 8 gevaarlijke en schokkende ingrediënten geschetst die in uw voedsel verborgen zijn en waarvan u op de hoogte moet zijn.

1. Antivries

Ja, u leest het goed … Antivries is wat er in de radiator van uw auto komt, zodat het niet oververhit raakt, maar ook niet bevriest in koudere klimaten. Het heet propyleenglycol, ook wel bekend als propaan-1,2-diol of E1520. Het is een chemische stof die veel industriële toepassingen heeft, zoals Corexit, een oliedispergeermiddel dat wordt gebruikt voor olielozingen in de oceaan. Het wordt ook gebruikt in farmaceutische medicijnen en cosmetica, tot en met veel ijsjes.

Gelukkig voor de mensen in de Europese Unie hebben ze propyleenglycol niet geklaard als voedseladditief of food grade product. Mijn advies, maak je eigen ijsje en stop met het consumeren van producten die deze chemische stof bevatten.

2. Menselijk haar

Eiwitten zijn de bouwstenen van het leven en bestaan ​​uit aminozuren. Hoewel ze goed zijn voor je gezondheid, ben je het er zeker mee eens dat er een betere manier moet zijn om de houdbaarheid van sommige producten te verlengen dan door mensenhaar of eendenveren te gebruiken.

Het aminozuur L-cysteïne wordt gebruikt om de houdbaarheid van veel producten te verlengen, zoals commerciële broden. De L-cysteïne die wordt gebruikt om deze voedingsmiddelen te verlengen, is vaak afkomstig van eenden- en kippenveren en hoorns van geslachte koeien. De meest gebruikte versie is echter afkomstig van mensenhaar. Ja, je leest het goed.

Uit rapporten is gebleken dat het haar dat wordt gebruikt om L-cysteïne af te leiden, voornamelijk uit China komt, waar het wordt verzameld in kapsalons en kapperszaken en vervolgens wordt verwerkt. De meeste fastfoodketens voegen deze vorm van L-cysteïne toe aan hun hamburgerbroodjes en -broodjes.

Om te voorkomen dat u mensenhaar of eendenveren in uw voedsel eet, kunt u proberen om versgebakken brood te kopen bij uw plaatselijke bakker, aangezien L-cysteïne niet in de bloem zit, maar aan de mix wordt toegevoegd tijdens de productie van brood en dergelijke. Nog beter, maak er zelf een.

3. Arseen

Arseen is een bekend kankerverwekkende stof, wat betekent dat het kanker veroorzaakt in levend weefsel. Het ongelukkige van dit giftige element is dat het steeds weer opduikt in onze voedselvoorraden. Het zit in alles, van ontbijtgranen en rijst tot vruchtensap en je drinkwater. Soms op niveaus tot 2 – 3 keer wat als veilig wordt beschouwd. Het is ook aangetoond dat het in veel eiwitpoeders zit. Ja, dat lees je ook goed … van die dure eiwitpoeders waar veel mensen hun geld aan verspillen, is aangetoond dat ze onder andere dit giftige element bevatten.

Van veel wijnen en bieren is ook aangetoond dat ze arseen bevatten, meestal de helderdere. Om deze dranken te filteren gebruiken ze diatomeeënaarde, een natuurlijk product maar het bevat ijzer en andere elementen, zoals arseen.

Dus om dit gif te vermijden, moet u een waterfilter van goede kwaliteit voor uw huis aanschaffen en ongefilterde wijn of bier drinken. De ongefilterde wijn en bier bevatten ook meer voedingsstoffen.

4. Anale klieren

Deze klinkt goed, nietwaar … Anale klieren iemand? Nee, dank u wel!

De meeste mensen realiseren zich niet dat sommige van de smaken die onder andere in je favoriete ijsjes worden gebruikt, afkomstig zijn van de castorzakjes van bevers, die zich aan hun achterkant van het dier bevinden. Deze afscheiding wordt castoreum genoemd en wordt gebruikt om het territorium van de bever te markeren. Vanwege de nabijheid van de castorzakjes tot de anale klieren van de bever, kan castoreum een ​​combinatie zijn van urine, afscheidingen van de castorklieren en afscheidingen van de anale klieren.

Castoreum wordt gebruikt om vanille-, frambozen- en aardbeienijs op smaak te brengen en is een door de Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd voedingsadditief in veel populaire ijsmerken. Het wordt ook gebruikt om veel dranken op smaak te brengen, zoals proteïne en maaltijdvervangende dranken. U zult het over het algemeen als “natuurlijke smaakstof” bestempelen. Is dat niet geweldig, dus voor zover u weet, worden veel van deze zogenaamde “natuurlijke” ingrediënten zouden anale afscheiding van andere dieren kunnen zijn.

Mijn advies … nogmaals, maak je eigen ijsjes zodat je geen beversuitwerpselen eet.

5. Borax

Borax is in Canada en de VS verboden als voedingsadditief, maar is toegestaan ​​in de Europese Unie, ook al hebben ze het als een zeer zorgwekkende stof aangemerkt. Het wordt vaak gebruikt om cosmetica, wasmiddelen, glazuurglazuren, glasvezel te maken, als vloeimiddel in de metallurgie en wordt gebruikt in brandvertragers.

In de voedingsindustrie is het bekend onder het E-nummer: E285. Borax wordt gebruikt voor zuurteregeling, verstevigingsmiddel en conserveermiddel. Het is te vinden in sommige kaviaar, noedels en, afhankelijk van de regio, kan een verscheidenheid aan gerechten worden toegevoegd om een ​​stevige textuur toe te voegen.

Borax heeft de herziene classificatie gekregen als giftig voor de voortplanting – categorie 1B.

6. Koolteer

Klinkt deze niet smakelijk? Echt niet! Je denkt misschien wat in hemelsnaam koolteer in voedsel zou doen? Nou, de goede oude industrie voor bewerkte voedingsmiddelen is er weer mee bezig.

Zoveel van de bewerkte voedingsmiddelen die tegenwoordig in de schappen van de supermarkt staan, bevatten een lange lijst met kleurstoffen voor levensmiddelen. De meeste van die kleurstoffen voor levensmiddelen zijn afgeleid van koolteer en het wordt vermeld als een bekend carcinogeen (veroorzaakt kanker in levend weefsel).

Het wordt onder meer gebruikt in wegenbouw, afdichtingslagen voor wegen en bestrating, cosmetica, shampoos en farmaceutische medicijnen.

In voedingsmiddelen en dranken staat het bekend als E102, Tartrazine of Yellow # 5 en is het te vinden in frisdrank, gearomatiseerde chips, augurken, producten met kaassmaak en vele andere voedingsmiddelen en dranken. Dit is nog een reden om bewerkte voedingsmiddelen uit de buurt van uw lichaam en dat van uw dierbaren te houden.

7. Knaagdierhaar

Zou je daar wat knaagdierhaar bij willen hebben? Ik weet zeker dat dit iets is dat je gewoonlijk over je vers bereide gezonde maaltijden strooit … Niet. Volgens de Food and Drug Administration (FDA) is het prima om wat knaagdierhaar in je eten te hebben.

Omdat de meeste voedselproductie wordt verwerkt in grote industriële faciliteiten, heeft de Food and Drug Administration (FDA) een toelage voor knaagdierhaar in veel producten, in wat zij “onvermijdelijke defecten” noemen. Ze laten 1 knaagdierhaar per 100 g chocolade, 5 knaagdierharen per 18 oz pindakaaspot en 22 knaagdierharen per 100 g kaneel toe.

Dit zal me zeker heel lang weghouden van bewerkte voedingsmiddelen.

8. Gekookte Kevers

Het wordt steeds beter, nietwaar? Waarom zou je nu stukjes kevers in je eten nodig hebben, vraag je je misschien af? Bekend als karmijn, natuurlijk rood # 4, crimson lake of E120, het is een kleurstof gemaakt door cochenille insecten te koken in een natriumcarbonaat- of ammoniakoplossing.

Het wordt gebruikt om plastic bloemen, inkten, kleurstoffen, verf en cosmetica te vervaardigen. In voedingsmiddelen en dranken wordt het gebruikt om ijs, snoep, yoghurt en bepaalde vruchtensappen te kleuren. Het is aangetoond dat het bij sommige mensen anafylactische shock en ernstige allergische reacties veroorzaakt.

Andere kleurstoffen die worden gebruikt in plaats van natuurlijke # 4 zijn synthetische alternatieven zoals: rood # 40 en rood # 2. Deze zijn afkomstig van aardolieproductie. Mijn advies, houd dit afval zo veel mogelijk bij je lichaam vandaan.

We schijnen ons af te vragen waarom mensen, hoewel we technologisch geavanceerder zijn dan enig ander moment in de geschiedenis, ook meer ziek en ziek zijn dan enig ander moment in de geschiedenis.

Voor mij is het zo duidelijk als een dag. Het zijn items die ik heb genoemd en de duizenden andere voedseladditieven, smaken, kleuren en conserveermiddelen die onze leiders fabrikanten toestaan ​​om toe te voegen aan het voedsel dat mensen eten en die helpen om wereldwijd ziektes te veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *